Tag: Waar je huis woont – Arnhem

Op de blog van Dailycupofblablabla kwam ik de super leuke ‘waar je huis woont’ tag tegen. Samen met Maris van Haremajesteit bedacht zij deze tag. Ontzettend leuk en ik vul hem graag in. Zo leer je mij weer een beetje beter kennen.
Waar je huis woont Tag1. Waar woon je en ben je hier geboren en getogen?
Ik woon in Arnhem en ik ben hier niet geboren. Ik ben namelijk geboren in het dorpje Velp grenzend aan Arnhem. Hierboven zie je de kerk de Oude Jan die vlakbij mijn ouderlijk huis staat. Hier heb ik 18 jaar gewoond, tot ik uit huis ging.
Sinds november 2013 woon ik in Arnhem, ik heb een heel leuk appartementje in het centrum van Arnhem.

2. Voel jij je hier thuis? En waarom voor je hier (niet) graag?
Ik voel mij hier zeker thuis. Ik heb hiervoor dik een jaar bij mijn ouders gewoond en daarvoor 2,5 jaar in Lelystad. Toen mijn ex het uitmaakte ging ik naar mijn ouders. Dat voelde als thuis komen, ik hoor thuis in Gelderland, met name Velp/Arnhem.
Ik wil met de tijd wel een andere woning, maar met mijn eisen is het lastig iets te vinden. Maar voorlopig woon ik hier prima, ik ben echt gek op mijn huisje.
Ik heb alles in de buurt, dat is wel fijn van in het centrum wonen. Nadeel ervan is het parkeren. Ik heb mijn auto weg gedaan want parkeren was een drama. Je kunt ook niet vlakbij mijn huis parkeren. Ik heb een heel gedoe met de gemeente gehad omdat er wel een paal is die met een soort sensor werkt, maar ik krijg hier geen toegang voor. Ondanks het aangeven van mijn ziekte, dat het alleen gaat om ophalen en wegbrengen. Dat het geen doen is als ik extreem veel pijn heb en een stuk moet lopen. Maar helaas.

3. Wil je hier blijven wonen?
Zoals je hier boven hebt kunnen lezen wil ik met de tijd wel een ander huisje, en ik blijf zeker in deze omgeving (Velp/Arnhem, misschien Duiven/Westervoort).

Waar je huis woont tag4. In wat voor een soort huis woon je?
Ik woon in een appartementje van ongeveer 60 m², 1 slaapkamer en een ruime badkamer. Toilet apart en een fijn balkon.
Hierboven zie je mijn woonkamer en keuken. Ook zie je 2 pilaren die stiekem best in de weg staan. Vooral die bij het raam staat in de weg. Helaas niks aan te doen, het zijn draag pilaren. In de gang heb ik een halve en in de slaapkamer ook. Hier had ik net de sleutel gekregen.
Dit was een kantoorpand wat is omgebouwd tot appartementen complex.

Waar je huis woont 5. Wat is het aller leukste en aller stomst aan jouw woonplaats?
Het aller leukst vind ik het mooie Sonsbeek park. Een prachtig groot park waar je heerlijk kunt wandelen, genieten en uitrusten. Ik kom er erg graag, tot vorig jaar mei kwam ik er ook geregeld met de hondjes. Helaas kreeg ik de laatste keer een pijnaanval en sindsdien durf ik niet meer alleen. Ik wil binnenkort wel weer proberen erheen te gaan, het is vlakbij en op loopafstand (al is het momenteel te ver). Ook zitten we vlakbij de veluwe en ga ik met mijn ouders geregeld met de honden naar de Posbank, dit is een deel van de veluwe, en dan specifiek het gebied ‘rozendaalse veld’. Hier mogen honden los lopen en het is een prachtig gebied om te wandelen.
Waar je huis woont tagOok het centrum is leuk, ik raad iedereen aan eens te winkelen in Arnhem. De nieuwe Pathé bioscoop is ook een aanrader, een prachtig gebouw en helemaal bovenaan heb je een mooi uitzicht over Arnhem.

Het minst leuk vind ik het parkeren in het centrum. Ik vind het zo idioot duur en ja ik weet dat het erger kan (Amsterdam) maar alsnog is het niet echt leuk. Ik baalde flink toen ze betaald parkeren gingen invoeren bij een oud vriendinnetje van mij. Gewoon in een woonwijk. Belachelijk.
Ik kan wel een bezoekersvergunning aanvragen, ik krijg dan 200 uur voor een heel jaar. Het gaat heel omslachtig, ik moet van te voren weten hoe laat iemand komt en wat zijn/haar kenteken is, anders kon je de parkeergarages niet in (tenzij je een kaartje neemt maar dan moet je betalen). Erg lastig want niet iedereen weet hoe laat hij of zij precies hier is. En als diegene weg gaat moet diegene mij smsen/appen of bellen als hij/zij uit de parkeergarage is, dan pas kan ik de timer uitzetten.
Gelukkig is Arnhem goed bereikbaar met het openbaar vervoer, ik woon vlakbij station en bushaltes.

6. Als je mocht kiezen, in wat voor een huis en in welke plaats zou je dan wonen?
Qua huis is mijn droom een boerderijtje met wat land erbij zodat ik een kleine kinderboerderij kan beginnen. Wel gelijkvloers graag.
Wat geitjes, schaapjes, kippen, zwijntjes, een konijnenpaleis enzovoorts. En dan het liefste in Velp vlakbij mijn ouders. Onmogelijk helaas, maar dromen mag haha.

Waar je huis woont tag7. Wat is op dit moment dé hotspot in jouw woonplaats?
Stan en co is denk ik wel de hotspot van Arnhem. Ook Sonsbeek is vrij bekend en een hotspot. Stan en co is nog niet zo lang hier in Arnhem maar wordt ontzettend goed bezocht, het is een cafe/restaurant en oogt ontzettend gezellig en uitnodigend. Het is heel makkelijk te bereiken met openbaar vervoer. Het is er werkelijk altijd druk. Zoals je hier boven op de foto ziet hebben ze een groot terras, dit loopt nog verder door naar achteren.

Neem de tag gerust over, laat een berichtje achter bij Dailycupofblablabla zodat zij weten wie de tag allemaal hebben ingevuld. Ze zijn een lijst aan het opstellen, ontzettend leuk!

Ben jij wel eens in Arnhem geweest?

Liefs Amy

2 thoughts on “Tag: Waar je huis woont – Arnhem

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge