Nsk wissel, hoe gaat het nu met mij?

Vorige update
Vandaag vertel ik jullie over de wissel van de NSK, hoe is dat gegaan.
Ook vertel ik over hoe het nu met mij gaat.
Kijk snel verder.
Chronisch ziekAfgelopen dinsdag was het zo ver: de wissel van de nsk.
Precies 3 maanden geleden is de nsk gezet en dat was echt niet leuk. De pijn was niet te doen en uiteindelijk moest ik nog een nachtjes blijven ook.
3 Maanden lang heb ik mij bang gemaakt voor de wissel, de fixatiepleister wisselen elke week was ook geen pretje en deed geregeld flink pijn aan de insteek.

Toch was ik niet echt nerveus, gezonde spanning maar meer niet. Ook stonden ze mij al op te wachten toen ik aan kwam.
De voorbereiding duurt langer dan het wisselen zelf.
De wissel viel ontzettend mee, ze deden een voerdraad door de oude drain, dit voelde ik wel in mijn nier, ik voelde een druk maar pijnlijk was het niet.
De oude drain eruit halen heb ik niet gevoeld en daar was ik ook niet echt bang voor (na de grotere operaties heb ik elke keer een drain gehad die na ongeveer een dag of twee dagen eruit mocht).
De nieuwe drain over de voerdraad de nier in doen deed wel pijn. Bij de insteek vooral en ik kreeg was pijn in mijn nier, maar alsnog viel het ongelooflijk mee.
Blij dat het achter de rug is en ik kan weer 3 maanden vooruit.

Drain wissel
Vlinder fixatie pleister. Mijn huid zit nog onder de jodium.

Verder is de morfine verhoogd en ik kan nu vertellen dat dit een goede keuze was. Ik slik amper nog Tramadol ernaast en als ik dat wel nodig heb is het 1 capsule in plaats van 2. En ook alleen wanneer nodig. Wel merk  ik dat ik best vaak kolieken heb die onderdrukt worden door de morfine en ondanks dat ik de pijn dan niet zo erg voel is het alsnog erg naar.
Ik ben ook ongelooflijk moe en slaap veel. Qua pijn is het elke dag afwachten, nog steeds, maar wel wat beter te doen dankzij de morfine.

Fentanyl
De morfine pleisters

Afgelopen maandag moest ik naar het Radboud UMC maar onderweg werd ik zo ziek dat we omgedraaid zijn. Helaas kan ik nu pas 22 februari terecht maar het was echt niet te doen. De griep had mij te pakken, maar echt doorzetten wilt hij niet. Gisteren knapte ik al iets op en vandaag voel ik mij weer redelijk.

Waar ik echt naar van wordt is het extreme zweten, over mijn hele lichaam. Dit komt door de medicatie en helaas kan ik niet zonder. Waar iedereen nu lekker in een dikke trui loopt en de kachel aan heeft, staat mijn kachel op 16 a 17 graden en heb ik gewoon een t-shirt met een vestje of een dun truitje aan. Wanneer ik Haddock uitlaat, naar de winkel ga, de afwas doe, aankleed enzovoort, breekt het zweet mij uit en het duurt een tijd voor dit weer afneemt.

Haddock pug
Mijn steun en toeverlaat

Verder heb ik eigenlijk weinig te vertellen.
Mocht je vragen hebben, iets niet snappen of wat dan ook, je kunt mij alles vragen. Je kunt dit doen door een reactie achter te laten (ik reageer dan op je reactie en mocht het te uitgebreid worden dan mail ik je), mij mailen op info@eemslife.nl of via het contactformulier op de contactpagina.

Liefs Amy

One thought on “Nsk wissel, hoe gaat het nu met mij?

  1. Zo fijn dat de nsk-wissel meeviel joh. Mocht je over drie maanden opnieuw een nieuwe drain moeten dan hoef je je niet meer zo druk te maken hierover. Ik vind het ook heel goed van je dat je toch de morfine hebt verhoogd, ik merk echt wel verschil aan je. Tuurlijk weet ik niet altijd wanneer je pijn hebt (je bent een kei in het verbergen hiervan), maar de grote koliekaanvallen zijn stukken minder volgens mij. Nu op naar 22 febr. Hopelijk kan de uroloog van Radboud meer voor je betekenen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge