Gezondheidsupdate: Revalidatie?!

Tijd voor een gezondheidsupdate, ik heb namelijk weer wat te melden.
In de vorige update (21 april) vertelde ik over een info avond bij CIR voor revalidatie. Kort daarna kwam er een update over dat ik er doorheen zat, psychisch en dat ik snel contact op zou nemen met CIR voor een kennismakingsgesprek.

GezondheidsupdateGisteren heb ik het kennismakingsgesprek gehad en dat was heel fijn.
De afgelopen anderhalve week ging het niet heel goed met mij, de pijn krijgt de overhand en ik ben zo ongelooflijk moe dus ik was blij dat deze afspraak stond.

Hoe graag ik ook wilde afbellen, want pijn, moe, eng, nerveus en zo kan ik nog een waslijst smoesjes bedenken, heb ik doorgezet en ben gegaan. Klaar nu met dat gezeik, ik wil leven!!

GezondheidsupdateIk hoefde niet lang te wachten en had het gesprek met een hele lieve man die (voor zover ik begrepen heb) ook mijn contactpersoon wordt.
Ik kon goed mijn verhaal doen, wat ik zoek, wil bereiken en verwacht van hun. Er werden de nodige vragen gesteld zodat hun een goed beeld van mij hebben en het voelde en voelt goed. Dus…. Ik ga ervoor!!

Aankomende week heb ik een intake van 3 uur waarbij ik een gesprek heb met weer dezelfde man, een psycholoog en een fysiotherapeut bezoek. En een week later heb ik een gesprek met de arts en weer dezelfde man om het traject in te plannen en te horen welk traject ik ga volgen (dat is al bekend want Menzis vergoed alleen het korte traject omdat zij zich niet kunnen vinden in de visie van CIR, jaa heel fijn, bedankt Menzis!!).
Ik kom dus sowieso in een traject van 10 weken waarbij ik 2 dagdelen per week daar ben en daarnaast natuurlijk huiswerk.

GezondheidsupdateIk ga jullie geregeld lastig vallen met updates over de revalidatie. En ik ben ontzettend benieuwd wat ik hier ga leren.
Mijn doel is met name het leren omgaan met mijn pijn, dat pijn niet mijn leven beheerst maar dat IK mijn leven beheers. Verder heb ik nog niet heel concreet hoe en wat maar dat horen jullie nog wel.

Nou vragen jullie je vast af wat het CIR nou is.
Het draait bij hun in ieder geval op JOU, jouw vraagstelling en jouw doel.
“Onze behandelmethode moet bij u passen in plaats van dat u bij de behandelmethode moet passen”. (Bron CIR)
Het is dus niet zo dat zij nu al een behandelmethode voor mij hebben klaar liggen, zij werken ook niet met klassieke behandelmethode zoals bijvoorbeeld massage en gewrichtsmanipulatie.
Daarnaast is hun benadering van holistische aard.
Ik kom op de site deze tekst tegen en dit is waar ik voor ga:
“U wordt niet 100% de oude, wel 100% de nieuwe”.
Zij bieden dus revalidatie aan, met name voor mensen met chronische pijn en/of vermoeidheidsklachten.
Ik zou zeggen, neem eens een kijkje op hun website.

Heb jij ervaring met revalidatie?

Liefs Amy

Volg je eemslife al op: Facebook || Twitter || Instagram || Bloglovin’ || Pinterest

9 thoughts on “Gezondheidsupdate: Revalidatie?!

 1. Succes met je revalidatie! Maar wat stom zeg, dat Menzis maar voor 10 weken vergoedt. Dan kan het CIR wel een mooie visie hebben, maar wordt het jullie wel lastig gemaakt om binnen die visie en dat tijdsbestek resultaten te boeken.
  Ik heb 2x een revalidatietraject gevolgd. De eerste keer was 12 weken bij Rijndam en vooral gericht op chronische pijn. Op zich wel aardig wat geleerd daar, maar het sloot niet helemaal aan op wat ik nodig had. De tweede keer bij Maasstad, dit keer werd er vooral rekening gehouden met mijn diagnose (EDS, die ik inmiddels had gekregen. Daar veel meer uit kunnen halen, maar heb er dan ook wel langer rondgelopen, volgens mij iets van 4 of 5 maanden.
  Beide keren trouwens een individueel traject gehad. Weet jij al of je in een groeps- of individueel traject gaat, of heb je een voorkeur hierbij?

  1. Belachelijk he van menzis. Maar ja hopelijk kan ik er wat uithalen.
   Individueel heeft absoluut de voorkeur. Dan wordt er echt op jou gericht en gekeken naar jou problemen etc. Dit is ook individueel :) altijd individueel daar :)

 2. Super dat je gegaan bent! Weer een hele stap verder. Het klinkt voor het begin al goed, hopelijk gaat het zo door! Het is wel een beter oogpunt om vanuit de persoon een behandelplan te maken dan kant en klaar. Iedereen is uniek en beleefd alles het in hun manier.
  Ach menzis vreselijke verzekering soms -_-.
  Hopelijk heb je hier baat bij!
  Ben benieuwd hoe het verder gaat!

  Liefs

  1. Dankjewel. Ben echt blij dat ik de stap genomen heb. Vind het natuurlijk ook dood eng maar ik ga ervoor. Ja menzis pfoe. Ik heb het duurste pakket, zogenaamde speciale verzekering voor mensen met een beperking en dan vergoeden ze het lange traject niet. Absurd.
   Liefsss

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge