En toen was het stil, waarom?

Oops, het is inmiddels al anderhalve week stil op mijn blog, dit heeft natuurlijk een reden en ik vertel je vandaag waarom en wat mijn plan is betreft mijn blog.

En toen was het stil

Geen puf

Vorige week maandag kwam er nog een ‘mijn week in foto’s‘ online met leuk nieuws; ik ben namelijk weer tante geworden en mijn lieve vriendinnetje is bevallen van een prachtige zoon. Verder ging het heel slecht met mij.
En dat laatste zorgde ervoor dat ik geen puf had om artikelen te schrijven, ik had geen inspiratie, terwijl ik een boekje heb liggen met artikelen die ik nog wil schrijven, was idioot moe en gemiddeld 5 uurtjes per dag uit bed. De pijn liep op en ik kon niet meer.

En toen was het stil
Hier voelde ik mij verschrikkelijk slecht, veel pijn, misselijk, down en op. Bentley kroop lekker bij me.

Overleg huisarts, fentanyl ophogen?

Woensdag 29 juni (vorige week) heb ik overleg met de huisarts gehad, ik kon niet eens naar een afspraak dus had een bel afspraak. Ik gaf aan dat ik de morfine pleisters (fentanyl) wilde ophogen. Iets waar ik weken over heb getwijfeld, gepraat en nog meer getwijfeld, maar nu was het klaar!
De huisarts vond het goed en diezelfde avond heb ik kunnen verhogen van 25 ug naar 37 ug. Ik had gelukkig nog de laagste dosis pleisters liggen (12 ug) waardoor ik zo snel kon ophogen.
Helaas kreeg ik geen fentanyl neusspray welke ik ook graag wilde voor de aanvallen. Morfine tabletten kan ik niet tegen (heb ik wel liggen) maar de arts vond het wel een beetje ver gaan (juist waarom kreeg ik dan wel de tabletjes om te proberen??), maar goed.

En toen was het stil
De twee morfine pleisters

Extreem misselijk

Donderdag kwam mama ’s avonds langs en ging het bijzonder slecht, mama heeft eten gehaald en even geholpen met wat opruimen en is toen rond half 8 naar huis gegaan. Rond half 10 ging het mis, ik werd extreem misselijk, enorm veel pijn en wilde een kruik maken.
Ik stond bij het aanrecht te wachten tot de waterkoker warm was maar kon niet blijven staan. Ben dus gaan zitten maar dat hield ik niet lang vol. Moet moeite kon ik bij mijn telefoon komen (kruipen) en ben ik op de grond gaan liggen. De misselijkheid en zwakheid zakte niet dus belde ik mijn ouders.
Mijn vader is meteen gekomen, de hondjes waren bijzonder lief in de tussentijd. Bentley was een beetje in paniek en likte mijn gezicht zo hard dat het pijn deed, Haddock was de rust zelf en kroop gewoon fijn bij mij.
Ik had, toen ik de misselijkheid voelde opkomen, al iets tegen de misselijkheid genomen (tabletjes ondansetron) maar die sloeg dus niet echt aan.
Papa kwam, hielp mij overeind en naar balkon -> frisse lucht! Dat had ik nodig. De mannen bleven bij mij, en volgden mij vervolgens overal.
Nadat het wat beter ging is papa de hondjes gaan uitlaten en toen hij terug kwam kon hij weer naar huis en zijn de mannen en ik naar bed gegaan.

En toen was het stil
Mijn beste ‘vriendjes’ de afgelopen tijd. Kruik, tramadol, buscopan, ondansetron en dan natuurlijk de morfine pleisters nog.

Hoe gaat het nu?

Gelukkig voelde ik mij de volgende dag al iets beter. Elke nieuwe dag betekend dat ik mij een stukje beter voel. Inmiddels werkt de morfine goed tegen de chronische pijn, wat een verlichting als je even wat minder pijn hebt, alsnog veel pijn maar ik kan weer wat meer. De misselijkheid is afgenomen en de koliekaanvallen nemen inmiddels ook wat af. Van zo’n 10 per dag naar 2 aanvallen vandaag (woensdag 6-7).

Ik ben wel enorm moe, ga rond 10 uur naar bed en slaap tot 1 a 2 uur in de middag. Als ik eerder wakker word probeer ik wakker te blijven maar dat lukt niet dus ik geef mijn lijf maar even die rust. Dutjes doe ik tot nu toe niet meer en dat vind ik fijn!

En doordat ik mij wat beter voelde wilde ik graag wat dingen doen waar ik zin in had. Zoals een naam banner maken voor de mannen, een speeltje maken waar Suki erg blij mee is, een beetje winkelen, opruimen en schoonmaken (ja daar kan ik zin in hebben) en vooral rusten en met de hondjes kroelen. Mijn blog kwam dus even op de achtergrond.

En toen was het stil
Naam banner die ik maakte, super vrolijk!

Wat nu met mijn blog?

Mijn plan voor nu is dat ik langzaamaan het bloggen weer in de routine wil brengen. Ik durf nog geen beloftes te doen maar ga proberen ‘mijn week in foto’s’ weer online te zetten vanaf a.s. maandag en verder probeer ik daarnaast nog 1 of artikelen te posten, als meer lukt dan wordt het meer.

Hebben jullie voorkeur voor artikelen? ideetjes wat je graag zou willen zien op mijn blog? vragen voor mij? roep maar, wie weet kan ik er wat mee.
Deze week dus nog even geen blog online op deze na. Maar ik ga zeker door met bloggen want ik vind het heerlijk om te doen.

Liefs Amy

6 thoughts on “En toen was het stil, waarom?

  1. Dat vind ik idd ook het leukste om te lezen :) het gaat wel oke eigenlijk. Pijn is houdbaar. Zondag dagje Efteling gehad met rolstoel. Nu wel idioot veel pijn en kapot maar wauw echt een toffe dag gehad. Ik wil het bloggen wel weer gaan oppakken maar moet ff de zin weer terug krijgen.
   Xxx

 1. Ik kom af en toe even kijken vanwege je mopsjes. Maar nu schrik ik toch hoe het met jou gaat! Ik duim voor je dat het snel weer wat beter gaat!!

  Fijn dat je zo veel steun aan je mannen hebt (incl. je vader hi hi!)
  Is het niet moeilijk en/of te zwaar om ook nog voor Haddock en Bentley te zorgen? Of zijn mopsjes juist de ideale hondjes voor jou??

  Groetjes, en sterkte !!
  Barbara

  1. Heej. Gaat gelukkig steeds wat beter :) wel heel moe maar de morfine doet zijn werk :)
   Gelukkig vragen de mannen weinig zorg. Die liggen de hele dag lui bij me te slapen, en het uitlaten zorgt dat ik in beweging blijf. We lopen of een kort rondje (echt kort haha) of een wat langer rondje, ligt aan hoe ik mij voel. En op hele goede dagen 4x en op hele slechte dagen 2x. En als het echt slecht gaat komt 1 van m’n ouders de hondjes doen :) verder heb ik een kleine scootmobiel staan :) zonder hondjes zou ik zo depressief als wat zijn. Ze zorgen voor zoveel liefde en het zij. Clowntjes :) kortom ideale hondjes. Vandaar ook dat Suki bij mijn ouders woont. Die is ook vrij makkelijk maar ergens vraagt zij meer beweging enz.
   Dankjewel :) xxx

 2. Fijn om weer van je te horen! Wou je al mailtje sturen, van hoe het met je gaat. Had al zo vermoeden dat er andere dingen aan je hoofd had. Hopelijk gaat snel beter met je. Tot dan, doe rustig aan maak je niet druk over de blog dat komt wel weeer . Liefs xxx

  1. Ahh lief van je. Gelukkig gaat het steeds beter, alleen afwachten wat ik van deze periode heb overgehouden. Hoe ver ik achteruit ben gegaan. We doen kalm aan en leuke dingen. Xxx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge