En toen bleef het stil, gezondheidsupdate

7 Juli schreef ik een artikel over waarom het zo stil was op mijn blog.
Het ging toen langzaam aan wat beter dankzij de keus om de Fentanyl pleisters op te hogen. Mijn plan was om ‘mijn week in foto’s’ online te blijven zetten, omdat dit voor mij een fijn artikel is om even terug te zoeken naar hoe het toen ging, of wat ik gedaan heb en om even stil te staan bij die week. 1 Keer kwam ‘mijn week in foto’s’ online. Ook kwam er nog een artikel met foto’s online en toen was het echt stil en bleef het stil.

En toen bleef het stil, gezondheidsupdate
17 juli maakte ik deze foto, zo trots op

In het laatste artikel vertelde ik al dat mijn opleving, die ik had dankzij het verhoging van de morfine, voorbij was. Ik was blij dat ik weer eens naar mijn broertje kon en ook mijn nieuwe nichtje kon ontmoeten. De hele week ben ik daarna goed beroerd geweest en toen merkte ik pas hoe ver ik achteruit ben gegaan. Op zich viel het nog mee, maar naarmate de tijd vorderde werd duidelijk dat ik toch best achteruit ben gegaan :(

24 Juli was een ontzettend leuke dag, ik ben namelijk naar de Efteling geweest!! Samen met mijn ouders, nicht en nichtje en een veel te grote rolstoel heb ik een hele leuke dag gehad. Ondanks dat ik keuzes moest maken in welke attracties ik ging en ik merkte dat ik echt goed achteruit ben gegaan was het een ontzettend gezellige en leuke dag en ik heb enorm genoten en geniet nog na. Uiteraard ging ik over mijn grenzen, de rit alleen al is een grens die ik over ga want anderhalf uur in de auto trek ik gewoon slecht. Dan nog het gehobbel in de rolstoel en dat gehobbel doet pijn maar lopen is ook geen optie. De drukte en de prikkels die ik daardoor krijg (gelukkig was het niet heeeeel erg druk, gezellig druk en dankzij de rolstoel kon ik via de invalide ingang) en natuurlijk de attracties waar ik in wilde: De bobslee waar ik mij goed in klem kon zetten maar alsnog krijgen mijn nieren fikse klappen. Joris de draak, mijn favoriet waar ik 2x in ben geweest, daar kon ik mij niet in vast klemmen en daar heb ik echt fikse klappen ontvangen maar ik moest en zou ook nog in de python. Verder nog in de fata morgana, carnaval en droomvlucht geweest maar daar krijgt mijn lijf geen klappen van haha.
We waren laat thuis en ik was gesloopt, idioot veel pijn en toen moest ik de mannen nog uitlaten die verdorie 13 uur!!!!!! alleen zijn geweest, veel langer dan gepland en al helemaal veel langer dan ik wil (volgende keer regel ik oppas). Ze waren dolblij dat ik thuis was en hyperactief dus heb ze laten rennen en daarna lekker naar bed.

En toen bleef het stil, gezondheidsupdate

Inmiddels zijn we anderhalve week verder en echt bijgekomen ben ik nog niet. Nou heb ik momenteel ook een nierbekkenontsteking er bovenop dus dat is allemaal nogal balen.

Vanavond komt er een heel leuk hondje logeren voor 16 dagen. Een geweldig Beagle meisje genaamd Lola. Vorig jaar is ze 3 weken geweest en dat was ontzettend leuk en gezellig. Ik heb geregeld in een deuk gelegen om haar en ze is ook een heerlijke knuffel. En ondanks dat ik zo beroerd ben en het vast ook pittig wordt, 3 honden, wordt het merendeel genieten, fun, knuffelen en spelen.

In de ‘week in foto’s’ van de laatste keer vertelde ik over een bultje die Haddock heeft op zijn achterpoot bij zijn teen. We moesten gaan zalven en als het kleiner werd dan was het goed, zo niet dan moesten we terug. Nou afgelopen maandag ben ik terug geweest voor een punctie, dat was best zielig. 3x een prikje in die bult bij zijn teen, meneer kon goed huilen maar gelukkig was het snel klaar en kon het duimen beginnen, laat het alsjeblieft niet weer een tumor zijn!!
Inmiddels heb ik de uitslag…Het is geen tumor!!! *Doet dansje*
Het is een ontsteking met een bacterie maar aangezien het bij zijn achterpoot bij een teen zit is oraal antibiotica eigenlijk nutteloos, zo ver komt dat niet. En zalven hielp niet terwijl hier ook antibiotica en prednison in zit. Dus voor nu laten rusten, wel ga ik het weken met biotex op de hoop dat het rijpt en ik het alsnog kan zalven. Mocht het veranderen, groeiend of wat dan ook dan kan ik het altijd nog laten weghalen maar voor nu is dat niet nodig. Wat een opluchting.

En toen bleef het stil, gezondheidsupdate
Lekker spetteren met de mannen in de aku fonteinen bij mijn huis

Bentley doet het ook super goed. Die is inmiddels bijna 4 maanden bij ons en het is echt een heerlijk ventje! Los lopen gaat goed zolang je geen andere honden tegen komt, kom je die wel tegen dan gaat ie daar achteraan en loopt mee met die honden. Ik heb inmiddels een 20 mtr touw gekocht en daar ga ik een lijn van maken zodat die kan slepen achter Bentley. Ook overweeg ik om 1x in de week of 1x in de twee weken de mannen mee te doen met een uitlaat service, zo krijgen ze toch lekker hun beweging en is de druk bij mij wat kleiner om elke week naar het bos te moeten wat vaak niet lukt. Maar ik moet even mijn financiën op een rij zetten want goedkoop is het allemaal niet.

En toen bleef het stil, gezondheidsupdate
Knuffelen met Bentley

Nou, 900 woorden verder, laat ik maar eens stoppen met dit artikel. Ik heb ook niet echt meer te vertellen. Eind augustus heb ik een mri en begin september de uitslag bij de uroloog, maar de kans dat daar wat uit komt is nihil.

Ik ga lekker met de mannen knuffelen en vanaf vanavond genieten van 3 geweldig leuke hondjes! Wederom ga ik geen beloftes doen betreft mijn blog, het komt wel weer dat ik inspiratie heb en er ook echt mee aan de gang ga, voor nu geniet ik van andere dingen.

Liefs Amy

2 thoughts on “En toen bleef het stil, gezondheidsupdate

  1. Leuk dat je naar de Efteling bent geweest. Samen met Puck, mijn blogmaatje en goede vriendin, ben ik gisteren geweest. Ik ga altijd tijdens de momenten dat die open is tot middernacht. Ik snap echt wel dat je over je grenzen heen bent gegaan. Want die fantastische attracties, daar wil je natuurlijk echt wel even in. Hoe oncomfortabel ook. Dat kan ik me wel weer voorstellen.
    Sheila onlangs geplaatst…Grootouders, heb jij ze nog?My Profile

  2. Wat leuk om weer een artikel van je te lezen wijffie. En ja, je bent idd flink achteruit gegaan maar je bent en blijft een bikkel. Je gaat niet bij de pakken neerzitten en doet wat je kunt. Ik heb daar heel veel respect voor. Goed van je dat je geen beloftes doet qua blog want dit geeft veel te veel druk. Mensen zullen dit vast begrijpen (en zo niet jammer dan).
    Nu 16 dagen genieten van Lola.
    Dikke knuffel van mama

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge